velkommen til Puglia

Puglia, hælen på Italias støvel, er en perfekt og eksotisk feriedestinasjon. Området har noen av Italias vakreste strender, et herlig klima, fascinerende byer, spennende historie og ikke minst, et utmerket kjøkken med mange smakfulle spesialiteter!

I løpet av vår uke her får vi oppleve mye av det beste Puglia har å by på:

 

 

 

• Castel del Monte

• Bari
• Alberobello og Ostuni

• Lecce og Otranto

• Matera

• Polignano a Mare

 

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705  (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Castel del Monte

Den imponerende åttekantede borgen Castel del Monte ble bygget på 1200-tallet for å vise kongens makt og rikdom. Den troner på en høyde og gir oss en fantastisk utsikt utover Le Murge-platået og regionens mengder av oliventrær. Man ser oliventrær på alle kanter i hele Puglia, og olivenoljen herfra kalles ofte Puglias grønne gull. Vi besøker en agriturismo, hvor vi får oppleve lokal gårdshistorie og smake deilig mat. Ettermiddagen byr på mulighet for en rusletur på egen hånd eller litt strandliv i byen vi bor i.

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj på utflukt & middag på hotellet

 

 

Bari

Turen vår går sørover til en av Adriaterhavets viktigste byer gjennom flere tusen år, Bari. En travel handelsby med sterke bånd til det østlige Middelhavet, og med et koselig historisk sentrum hvor ett av høydepunktene er de trange gatene i gamlebyen, Bari Vecchia. Utenfor husene i gaten her har damene sittet i generasjoner og laget den typiske pastaen fra Puglia, orecchiette («små ører»). På ettermiddagen forflytter vi oss enda lenger sør, der vi skal bo de resterende nettene.

Denne utflukten er inkludert i grunnprisen og inneholder lunsj og middag.

 

Alberobello og Ostuni

Puglias mest berømte severdighet er de hvitmalte, kjegleformede små husene ved navn trulli. I den eventyrlignende byen Alberobello ligger over 1500 slike trulli samlet. Byen er på UNESCOs verdensarvliste, og er et fantastisk skue. Etter en tradisjonell lunsj på en masseria, (storgård) tar vi turen til en annen herlig by, Ostuni. Også kalt «den hvite byen», da man siden tidlig middelalder har kalket husene her fra øverst til nederst. Den arabisklignende gamlebyen yrer av folkeliv, og man kan slentre gjennom de trivelige gatene og nyte livet.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj på utflukt & middag på hotellet

 

Lecce og Otranto

Den elfenbenshvite barokke byen Lecce er strålende vakker med sine elegante og overdådige bygg. Vi nyter det nydelige historiske sentrum, og på vår vei får vi se hvordan byens berømte håndverk, cartapesta, lages av pappmasjé. På ettermiddagen vender vi oppmerksomheten mot den koselige byen Otranto, beskyttet av Castello Aragoneses murer. Man kan vandre i hyggelige gater med muligheter for både handel og kafébesøk, eller kanskje frister et aldri så lite bad på den herlige stranden rett ved gamlebyen? Like utenfor byen ligger fyrtårnet Faro della Palascia som er Italias østligste punkt.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj på utflukt & middag på hotellet

 

Matera

En av Sør-Italias mest utrolige byer ligger riktignok i naboregionen Basilicata, men Matera er vel verdt en avstikker. Denne helt unike grottebyen står i dag på UNESCOs verdensarvliste, og dagens beboere i gamlebyen Sassi di Matera er stolte over å bo i hulene som deres forfedre tok i bruk for opptil 9000 år siden. Byen var i 2019 europeisk kulturhovedstad. Etter å ha blitt ansett som ubeboelig i flere tiår, er «i sassi» i dag en attraksjon med museum, restauranter og kunsthåndverksutsalg.

Måltider inkl. i utflukten: lunsj på utflukt & middag på hotellet

 

Polignano a Mare

I Puglia finner vi 800 km med kystlinje, og en av de spektakulære byene her er lille Polignano a Mare. Her ligger gamlebyen som en balkong på de høye klippene, og utsikten fra den fantastiske promenaden mot det asurblå havet vil ta pusten fra deg.

På kvelden blir det italiensk folkloreaften med fengende musikk, livlig tarantella-dans og nydelig 3-retters middag på en storgård som tar imot besøkende, masseria.

Bli med og opplev et annerledes og fantastisk Italia!

 

 

Måltider inkl. i utflukten: lunsj på utflukt & folkloreaften med middag på masseria

 

EN BEHAGELIG OG TRYGG FERIE

En viktig grunn til at våre turer har blitt så populære er utvilsomt Nyttig-guiden. Alle våre turer er ledet av våre egne, norsktalende guider. Hun eller han vil ta imot deg på flyplassen, og lede utfluktene. Med audiosystemer (øretelefon og mottaker) kan du enkelt og tydelig høre hva guiden forteller under omvisninger og guidede byturer. Alle Nyttig-guider fullfører årlig førstehjelpskurs i regi av Røde Kors, og er i tillegg utstyrte med hjertestartere. Før du reiser fra Norge og under oppholdet vil du bli oppdatert om hva som skjer gjennom hyggelige tekstmeldinger fra guiden. Skulle det være et nødstilfelle, har du alltid guidens nødnummer for hånden.

 

Pakkepris for utfluktene er 5.990,-. Kryss av på bestillingen dersom du vil reservere utfluktspakken allerede nå. Utflukter kan også bestilles senere, enkeltvis eller som pakke.

 

Ønsker du å vite mer om hotellene vi bruker på turen, kan du lese litt om det her.

 

 

Kontakt oss gjerne på telefon 52704705 (mandagfredag, 818) eller send e-post til nytt@nyttig.no. Lyst til å lese mer om Nytt & Nyttig Reiser? Klikk her.

 

Se avreisedatoer eller bestill din tur her.

 

Vi tar forbehold om endringer/forbedringer av programmet.

 

 

Ring for påmelding eller spørsmål 52704705

Nytt & Nyttig AS

 fnr 965323538

Longhammarv 11

5536 Haugesund

puglia
puglia
puglia I trygge hender med norsk guide